Yrittäjä


Olen vuonna 1986 syntynyt, Varkaudessa lähtöisin oleva eläinrakas persoona. Ensimmäinen koira, bichon frise "Bella", tuli perheeseen 1990-luvun loppupuolella, sitä ennen lemmikkinä oli ollut hiiriä, hamstereita ja yksi kani. 12-vuotiaana aloitin hevosharrastukseni Varkauden ratsastuskeskuksessa. Siitä se sitten lähti eikä paluuta "eläimettömään elämään" ollut.

Vuonna 2005 ylioppilaskirjoitusten jälkeen pääsin kesäksi kartuttamaan hevostaitojani ravitallille Olli-Pekka Hämäläisen oppiin. Syksyllä suuntasin Jämsään, Maatalous- ja puutarhaoppilaitokseen opiskelemaan ympäristönhoitajaksi. Vuonna 2008 valmistuin ympäristönhoitajaksi, jonka jälkeen tein töitä Keskimaalla kaupan työtehtävissä viitisen vuotta. Vuosina 2010-2012 pyöritimme lisäksi läheisellä ja tiiviillä ystäväporukalla pientä tallitoimintaa "Eevalassa", hoidettiin vuoroaamuina ja -iltoina niin omat kuin muutamat vieraatkin hevoset.

Hierontakoulutus

Vuonna 2010 aloitin Kaustisen Raviopistolla hevosenvalmentajan ammattitutkinnon, erikoistuen hevoshierontaan. Kurssit tuli käytyä, mutta näytöt jäivät suorittamatta. Tarkoituksena onkin täydentää tutkinto loppuun lähivuosina.

Koirahieronnan opiskelun aloitin helmikuussa 2013 Kauhajoen Evankelisessa opistossa ja valmistuin lokakuussa 2013. Tällä hetkellä olen tiiviissä yhteistyössä Hanna Patajoen kanssa, olen Koirahotelli Patajoen Navetalla mukana koirien hoidossa ja otan vastaan hierottavia koiria Koirahotellin tiloissa.

Omat eläimeni

Kun muutin vuonna 2005 Jämsään, koira- ja hevosharrastukseeni tuli pieni tauko, sillä Bella jäi vanhemmilleni Varkauteen. Pari vuotta myöhemmin elämäni ilman koiraa alkoi käydä pitkäveteiseksi ja päätin hankkia itselleni koiraystävän, näin taloon saapui Serra De Airesinpaimenkoira "Wilma" sekä vuotta myöhemmin kotia etsiskellyt "Milla", niinikään serra. Molemmat edelleen ihastuttavat elämääni elellen kotikoirina.

Vuonna 2009 ystäväni oli luopumassa hevosestaan, silloin 10-vuotiaasta ex-ravuri Master Capesta. Otin "Masukan" kuukauden koeajalle ja olin myyty tuolle noin 170-säkäiselle lämpöiselle ruunalle. Yhdessä koettiin paljon ja opittiin elämästä toisiltamme hirvittävästi. Sairastelun vuoksi jouduin luopumaan hevosystävästäni 2013 syksyllä.


Eläinten hyvinvointi on ollut minulle aina tärkeää, se on minulle sydämen asia. Eläinten hieromisen kautta haluan vaikuttaa ja edesauttaa eläinten hyvinvointia niin psyykkisesti kuin fyysisestikin.

Sivujen toteutus © Juoksijain Sukutieto 2014